Ontlakken en kunststof verwijderen

IndustriŰle pyrolyse oven (Diablo/Santana)

pyrolyse oven voor thermisch reinigen

Voordelen van thermisch reinigen met pyrolyse


 • Snel, veilig en grondig thermisch reinigen
 • Pneumatische deur, makkelijk te laden
 • Compacte lay-out
 • Veilig en gebruiksvriendelijk, PLC gestuurd
 • Lange levensduur, weinig onderhoud
 • Milieuvriendelijk, uitgerust met naverbrander
 • Milde thermische reiniging, korte cyclustijden
 • Geen vervorming of slijtage van uw stukken

DIABLO systemen zijn zeer compacte en gebruiksvriendelijke industriŰle pyrolyse ovens voor het thermisch reinigen van extrusie onderdelen, spuitgiet onderdelen, matrijzen, filters, statische mixers, extrusieschroeven, schroeven, spinnerets, spinpack en verfhaken en -hangers. De reinigingscyclus wordt voorgeprogrammeerd en de stukken worden geladen in de oven waar ze gereinigd worden in een zuurstofarme omgeving op 400- 450░C. Cyclustijden variŰren van 2 tot 4 uur, afhankelijk van de hoeveelheid coating en de omvang van de stukken. De afgassen worden behandeld in de naverbrander op 850░C (2ö), ge´ntegreerd in het compacte ontwerp, om te voldoen aan de strengste emissiewetgeving. Diablo pyrolyseovens bestaan in meerdere modellen en maten, zijn handig in gebruik en onderhoud, de reinigingskamer wordt elektrisch verwarmd, de machine is PLC gestuurd.

Diablo (S) compacte pyrolyseovens

De Diablo (S) serie bestaat uit een reeks compacte pyrolyse ovens, aangewezen voor het verwijderen van kunststof (PP, PE, PVC) van kleine onderdelen zoals spuitneuzen, filters, schroeven, matrijzen, statische mixers of voor het ontlakken van kleinere stukken. De compacte lay-out, PLC sturing en pneumatische deur met uitneembare draagplaten, maken deze machine eenvoudig in gebruik. Bovendien zijn Diablo pyrolyse-ovens zeer veilig voor de gebruiker alsook voor de te reinigen stukken, makkelijk in gebruik en onderhoudsvriendelijk.

Diablo (L) extrusieschroeven reinigerDiablo (L)zijn specifiek ontworpen voor de thermische reiniging van lange matrijzen, extrusieschroeven in een zuurstofarme omgeving, zonder deze te demonteren. De deur wordt pneumatisch bediend, de reactiekamer wordt electrisch verwarmd, de naverbrander voor de behandeling van de uitlaatgassen is ge´ntegreerd in het compacte ontwerp. De Diablo(L) pyrolyse oven is gebruiks- en onderhoudsvriendelijk en veilig voor de schroeven of matrijzen, vanwege een optimale temperatuursverdeling in de reactorkamer.

Santana (A) pyrolyseovens op maat

Santana (A) pyrolyse ovens worden op maat gemaakt en kunnen worden beladen langs beide zijden van het laadplatform. De ovens zijn volumineuzer en worden gebruikt voor het thermisch reinigen van grote onderdelen of hulpstukken, zoals bvb mal, spuitgiet matrijs, blaasvorm kop of voor het thermisch ontlakken van roosters, verfhangers. Santana ovens zijn zeer betrouwbaar, duurzaam en gebruiks en milieuvriendelijk en vragen weing onderhoud. De pyrolyse ovens worden op maat van de klant gemaakt.

Toepassingen voor industriŰle pyrolyse ovens


 • Kunststof verwijderen van filters, schroeven, matrijzen, mixers, spuitneuzen, spinpacks
 • Ontlakken van metalen verfhaken, roosters, hangers
 • Ontvetten van bakvormen, bakplaten
 • Hars verwijderen van elektromotoren, transformatoren
 • Reinigen van spuitgiet en blaasvorm tools

Werkingsprincipe pyrolyseoven voor thermische reiniging


De temperatuur in de reactor wordt nauwkeurig gestuurd in de voorgeprogrammeerde PLC, om een snelle en grondige reiniging te bekomen.
Vˇˇr het laden van de te reinigen stukken, wordt de reactor voorverwarmd tot een stand-by temperatuur of men kan ook kiezen om de stukken in de koude machine te laden.
Met een druk op de knop wordt de pneumatisch gestuurde deur geopend en glijdt uit de reinigingskamer.
Het laadplatform is nu makkelijk bereikbaar vanaf beide kanten en de stukken kunnen veilig en makkelijk worden geladen. Meerdere reinigingscycli kunnen worden geprogrammeerd.
De deur wordt gesloten en de reinigingscyclus wordt geselecteerd.

Tijdens de cyclus wordt de reactor opgewarmd tot 450░C. De coatings vergassen en de afgassen worden in de naverbrander behandeld aan 850░C. Wanneer de cyclus is afgelopen, keert het toestel terug naar stand-by positie, afhankelijk van de gekozen parameters.
De gereinigde onderdelen kunnen afkoelen en opnieuw gebruikt worden.
Meerdere cycli kunnen worden geprogrammeerd afhankelijk van de gewenste reinigingstemperatuur en tijd.