Ontlakken en kunststof coating verwijderen

IndustriŽle pyrolyse oven voor thermisch reinigen van metalen machine onderdelen

pyrolyse-oven-thermisch schoonmaken-spuitgiet-onderdelen

Voordelen van een industriŽle reinigingsoven


 • Snel, veilig en grondig thermisch reinigen
 • Compacte reinigingsoven
 • Pneumatische deur, makkelijke en veilige belading
 • Elektrisch verwarmde reinigingskamer
 • Gebruiksvriendelijk, PLC gestuurd
 • Lange levensduur, weinig onderhoud
 • Milieuvriendelijk, uitgerust met naverbrander
 • Milde reiniging, geen vervorming/slijtage van stukken

DIABLO systemen zijn compacte en gebruiksvriendelijke industriŽle pyrolyse ovens. Reinigen met pyrolyse helpt kunststof fabrikanten om uitval en productiestilstand te vermijden, de productkwaliteit te verhogen en de levensduur van hun apparatuur te verlengen. De pyrolyse ovens zijn ontwikkeld voor het thermisch reinigen van extrusie-onderdelen, spuitgiet-onderdelen, matrijzen, filters, statische mixers, schroeven, spinnerets, spinpacks of het ontlakken van kleine verfhaken en -hangers. De reinigingscyclus wordt voorgeprogrammeerd en de stukken worden geladen in de oven waar ze gereinigd worden in een zuurstofarme omgeving op 400- 450įC. Cyclustijden variŽren van 2 tot 4 uur, afhankelijk van de hoeveelheid coating en de omvang van de stukken. De afgassen worden behandeld in de naverbrander op 850įC (2Ē), geÔntegreerd in het compacte ontwerp, om te voldoen aan de strengste emissiewetgeving. Diablo pyrolyseovens bestaan in meerdere modellen en maten, zijn handig in gebruik en onderhoud, de reinigingskamer wordt elektrisch verwarmd, de machine is PLC gestuurd.

Diablo (S) compacte pyrolyse ovens

De Diablo (S) serie bestaat uit een reeks compacte pyrolyse ovens, aangewezen voor het verwijderen van kunststof zoals PU, PP, PE, PVC van kleine onderdelen zoals spuitneuzen, filters, schroeven, matrijzen, spantang, statische mixers of voor het thermisch ontlakken van gereedschap en geverfde stukken. De compacte lay-out, PLC sturing en de pneumatische deur met uitneembare draagplaten, maken deze machine heel eenvoudig in gebruik. Bovendien zijn Diablo(S) pyrolyse-ovens zeer veilig voor de gebruiker alsook voor de te reinigen stukken, makkelijk in gebruik en milieu- en onderhoudsvriendelijk.

Diablo (L) extrusie-schroeven reinigerDiablo (L)zijn specifiek ontworpen voor de thermische reiniging van lange matrijzen, extrusie- of injectie-schroeven in een zuurstofarme omgeving, zonder deze te demonteren. De deur wordt pneumatisch bediend, de reactiekamer wordt elektrisch verwarmd, de naverbrander voor de behandeling van de uitlaatgassen is geÔntegreerd in het compacte ontwerp. De Diablo(L) pyrolyse oven is gebruiks- en onderhoudsvriendelijk en veilig voor de schroeven of matrijzen, vanwege een optimale temperatuursverdeling in de reactorkamer. Cyclustijden zijn kort waardoor de schroef relatief snel terug in gebruik kan worden genomen en de stilstand in de productielijn wordt gereduceerd.

Santana (A) pyrolyse-ovens op maat

Santana (A) pyrolyse ovens worden op maat gemaakt en kunnen worden beladen langs beide zijden van het laadplatform. De ovens zijn volumineuzer, worden op maat van de klant ontwikkeld en gebruikt voor het thermisch reinigen van grote(re) onderdelen of hulpstukken, zoals het verwijderen van gesmolten plastic van matrijzen, spuitgiet-machine onderdelen, blaasvormen of voor het ontlakken van coatings van roosters, verf-hangers, hekkens, frames of metalen meubilair en 'reject-parts'. Santana(A) ovens zijn PLC gestuurd, zeer betrouwbaar en gebruiksvriendelijk en vragen weinig onderhoud. De pyrolyse ovens zijn duurzaam en uitgerust met een naverbrander om te voldoen aan de strengste milieuvoorschriften.

Toepassingen voor industriŽle pyrolyse ovens


 • Kunststof verwijderen van filters, schroeven, matrijzen, mixers, spuitneuzen, spinpacks
 • Ontlakken van metalen verfhaken, roosters, hangers
 • Reinigen van bakvormen, bakplaten, ontvetten
 • Lijm, hars verwijderen van elektromotoren, transformatoren
 • Spuitneuzen, extrusie en spuitgiet gereedschap reinigen

Werkingsprincipe pyrolyse-oven voor thermisch ontlakken van metalen


Het principe van pyrolyse bestaat uit een ontledingsreactie waarbij organische moleculen worden afgebroken. Organische coatings zoals polymeren (PP, PE, PA, PU, ...) epoxy, poeder- en vloeibare verf enz. worden geŽvaporeerd, zonder zuurstof toevoeging.


De temperatuur in de reactor wordt nauwkeurig gestuurd door de PLC, om een veilige maar snelle en grondige thermische reiniging te bekomen.
Met een druk op de knop wordt de pneumatisch gestuurde deur geopend en glijdt uit de reinigingskamer van de pyrolyse-oven. Het laadplatform is nu makkelijk bereikbaar vanaf beide kanten en de stukken kunnen veilig en makkelijk worden geladen. Meerdere reinigingscycli kunnen worden voorgeprogrammeerd afhankelijk van de verontreiniging en de grootte van de gereedschappen. De deur wordt gesloten, de reinigingscyclus geselecteerd en start automatisch.

Tijdens de cyclus wordt de reactor opgewarmd tot de ingestelde temperatuur, meestal 450įC. De coatings vergassen en de afgassen worden in de naverbrander behandeld. Wanneer de cyclus is afgelopen, keert het toestel terug naar stand-by positie. De gereinigde onderdelen kunnen afkoelen tot een gewenste temperatuur en opnieuw gebruikt worden. Verschillende cycli kunnen bij installatie van de machine geprogrammeerd worden, met een specifieke reinigingstemperatuur en tijd.