Ontlakken en kunststof verwijderen

IndustriŰle pyrolyse oven (Diablo/Santana)

pyrolyse oven industrie

Voordelen van thermisch reinigen met pyrolyse


 • Snel, veilig en grondig thermisch reinigen
 • Pneumatische deur, makkelijk te laden
 • Compacte lay-out
 • Veilig en gebruiksvriendelijk, PLC gestuurd
 • Lange levensduur, weinig onderhoud
 • Milieuvriendelijk, uitgerust met naverbrander
 • Milde thermische reiniging, korte cyclustijden
 • Geen beschadiging of slijtage van uw stukken

DIABLO systemen zijn zeer compacte en gebruiksvriendelijke industriŰle pyrolyse ovens voor het thermisch reinigen van extrusie onderdelen, spuitgiet onderdelen, matrijzen, filters, statische mixers, extrusieschroeven, blaasextrusie delen, schroeven, spinneret, spin pack, verfhaken. De reinigingscyclus wordt voorgeprogrammeerd en de stukken worden geladen en gereinigd in een zuurstofarme omgeving op 400- 450░C. Cyclustijden variŰren van 2 tot 4 uur, afhankelijk van de verontreinigingsgraad en de omvang van de stukken. De afgassen worden nabehandeld in de naverbrander op 850░C (2ö), ge´ntegreerd in het compacte ontwerp, om te voldoen aan de strengste emissiewetgeving. Diablo pyrolyseovens bestaan in meerdere modellen en maten, de reinigingskamer wordt elektrisch verwarmd.

Diablo (S) compacte pyrolyseovens

De Diablo (S) serie bestaat uit een reeks compacte pyrolyse ovens, aangewezen voor het verwijderen van kunststof (PP, PE, PVC) van filters, schroeven, matrijzen, mixers of voor het ontlakken van kleinere stukken. De compacte lay-out, PLC sturing en pneumatische deur met uitneembare draagplaten, maken deze machine eenvoudig in gebruik. Bovendien zijn Diablo pyrolyse-ovens zeer veilig voor de gebruiker alsook voor de te reinigen stukken, makkelijk in gebruik en onderhoud.

Diablo (L) extrusieschroeven reinigerDiablo (L)zijn specifiek ontworpen voor de thermische reiniging van lange spuitgiet-, extrusieschroeven in een zuurstofarme omgeving, zonder deze te disassembleren. De deur wordt pneumatisch bediend en de naverbrander voor de behandeling van de uitlaatgassen is ge´ntegreerd in het compacte ontwerp. De Diablo (L) pyrolyse oven is gebruiks- en onderhoudsvriendelijk en veilig voor de schroefven, vanwege een optimale temperatuursverdeling in de reactor kamer.

Santana (A) pyrolyseovens op maat

Santana (A) pyrolyse ovens kunnen worden beladen volgens hetzelfde principe als de Diablo (S). De ovens zijn volumineuzer en worden gebruikt voor het thermisch reinigen van grote onderdelen of hulpstukken, zoals bvb een matrijs, blaasvormkop of het ontlakken van roosters, verfhangers. Santana pyrolyse ovens zijn zeer betrouwbaar, gebruiksvriendelijk, duurzaam en milieuvriendelijk en vragen weing onderhoud. Deze pyrolyse ovens worden op maat van de klant gemaakt.

Toepassingen voor industriŰle pyrolyse ovens


 • Kunststof verwijderen van filters, schroeven, matrijzen, mixers, spuitneuzen, spinpacks
 • Ontlakken van metalen verfhaken, roosters, hangers
 • Ontvetten van bakvormen, bakplaten
 • Hars verwijderen van elektromotoren, transformatoren
 • Reinigen van extrusie tooling, spuitgiet tools

Werkingsprincipe pyrolyseoven voor thermische reiniging


De temperatuur in de reactor wordt nauwkeurig gestuurd door een voorgeprogrammeerde PLC, om een snelle en grondige reiniging te bekomen.
Vˇˇr het laden van de te reinigen stukken, wordt de reactor voorverwarmd tot een stand-by temperatuur of men kan ook kiezen om de stukken in de koude machine te laden.
Met een druk op de knop wordt de pneumatisch gestuurde deur geopend en glijdt uit de reinigingskamer.
Het laadplatform is nu makkelijk bereikbaar vanaf beide kanten en de stukken kunnen veilig en makkelijk worden geladen. Meerdere reinigingscycli kunnen worden geprogrammeerd.
De deur wordt gesloten en de reinigings cyclus wordt geselecteerd.

Tijdens de cyclus wordt de reactor opgewarmd tot 450░C. De verontreinigingen vergassen en de afgassen worden in de naverbrander nabehandeld aan 850░C tijdens 2 seconden. Wanneer de cyclus is afgelopen, keert het toestel terug naar stand-by positie, afhankelijk van de geprogrammeerde parameters.
De gereinigde onderdelen kunnen afkoelen en opnieuw gebruikt worden.
Meerdere cycli kunnen worden geprogrammeerd afhankelijk van de gewenste reinigings temperatuur en tijd. Elke fase (opwarm/ pyrolyse/ afkoeling) van de cyclus kan worden ingesteld naar keuze.